דפים

יום ראשון, 22 באוגוסט 2021

עוגת שמרים בממרח שוקולד.




את עוגת השמרים הזו כבר הכנתי בעבר. אימצתי מתכון משובח ואני שבה ומכינה אותו בכל פעם מחדש.
הפעם הייתה לי סיבה כפולה. קבלתי להתנסות את ממרח השוקולד של אחוה וערכנו מפגש יום הולדת לבני הצעיר יניב.









בימים אלו משיקה חברת "אחוה" ממרח בטעם שוקולד. הממרח הגיע להתנסות ואני נכנסתי למטבח הכנתי בצק שמרים משובח ממתכון של קרן אגם ואפיתי עוגה טעימה ברמה אחרת. הצעירים אהבו לקקו אצבעות ובקשו עוד.

הממרח בטעם השוקולד בעל מרקם עדין וקטיפתי, נפלא לשימוש בסנדוויצ'ים וכן לאפייה של מבחר עוגות ועוגיות • הממרח טבעוני (ויגן פרנדלי) וישווק במחיר אטרקטיבי כחלק ממדיניות המחירים המוזלת של אחוה
הממרח ישווק באריזת 400 גרם, מתאים לטבעונים (ויגן פרנדלי), בכשרות הבד"ץ.







עוגת קרנצים קרדיט מתכון קרן אגם - אני מצרפת בקישורית את המתכון המקורי למי שמעוניין

לבצק שמרים :
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
100 גר' חמאה רכה
2/3 כוס חלב
למלית שוקולד:

לזיגוג:
1/4 כוס מים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים :
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.
(במידה ומשתמשים בשמרים טריים מוסיפים את המלח אחרון)
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט,
אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק
יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר
ועדיף לילה שלם במקרר, אצלי הבצק תפח 24 שעות במקרר, והוצאתי אותו קצת קודם שיגיע
לטמפרטורת החדר.
*הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר, לא להיבהל, הוא ייתפח בתנור

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. 
מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל עלה מרדדים למלבן
בעזרת פלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד.
מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה וחוזרים על הפעולה גם לחלק השני
יוצרים צמה ומעבירים לסיר פלא משומן. 

מכינים סירופ סוכר:
בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת
לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.







לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אחוה", "אנו שמחים להביא גם במוצר זה, את סל המוצרים שלנו במחיר המשתלם ביותר לצרכן, במיוחד בתקופה כלכלית מאתגרת זו".

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 6.90 – 8.90 שקלים לאריזת 400 גרם.
להשיג בכל רשתות השיווק למעט ברשת רמי לוי שיווק השקמה.





























ריקי ברוך

2 תגובות:

  1. האם יש לכם ממרח שוקולד חלבי (לא פרווה)? תודה, בועז

    השבמחק