אילו רק הייתָ מאת רותי יוליוס
בשבת הראשונה שכבר לא הייתָ, עינת ואני הבטנו זו בזו והיא שאלה אם אני רוצה שהיא תקרא את ההוראות של מכונת האספרסו שלך, אבל לא רציתי. גם היא לא ממש רצתה. התחבקנו ובכינו. מאז אנחנו שותות רק נס קפה.
אם ושתי בנותיה כותבות לאב המשפחה שנפטר. כל אחת מהדמויות מציגה את סיפורה, ולאט-לאט מתקבלת תמונה שלמה, מורכבת ומרגשת של משפחה שמתמודדת עם אובדן ובו בזמן בוחרת להמשיך לחיות; שתי ילדות, החברות הכי טובות, נקרעות ברגע אחד מהעולם התמים שבו גדלו; אישה צעירה יושבת ליד מיטתו של בעלה הפצוע ובוחנת את בחירותיה בחיים; אישה נוסעת בזמן במסע מטלטל אל עברה ואל עתידה; קשיש בודד מביט פנימה אל חייו.
רותי יוליוס היא עורכת ספרות ומרצה בתוכנית ללימודי תרגום בבית ברל. אילו רק הייתָ הוא ספרה הראשון.
"אילו רק הייתָ" מאת רותי יוליוס, עורכת: שירה אביעד, עטיפה: נורית וינד קדרון (פרט מתוך הציור "פרגים" של מונה)מטר הוצאה לאור. לרכישה לחצו כאן.
המתנה - 12 שיעורים שיצילו את חייכם מאת ד"ר אדית אווה אגר
ד"ר אדית אגר, פסיכותרפיסטית וניצולת שואה, מעניקה לנו מתנה: מדריך מעשי המעודד אותנו בעדינות לשנות את המחשבות הכולאות את התפתחותנו ולחדול מההתנהגויות ההרסניות שמעכבות אותנו.
בספרה הראשון והעוצמתי, רב המכר הבינלאומי – הבחירה – סיפרה לנו אדית אגר את סיפור הישרדותה במחנות המוות, הצלתה, שיקומה והדרך שלה לחירות. אלפי אנשים ברחבי העולם כתבו לאגר עד כמה ריגש אותם ספרה וכיצד עזר להם בהתמודדות עם עברם ובריפוי כאבם. רבים פנו אליה בבקשה לכתוב ספר נוסף, הפעם ספר עזרה עצמית.
האם הייתם רוצים להיות נשואים לעצמכם?
האם אתם מתפתחים או שאתם מסתובבים סביב עצמכם?
מהי המורשת שברצונכם להעביר הלאה?
הכירו בכעס ובשנאה שלכם, אל תיתנו להם להפוך לכלא. שחררו אותם.
"המתנה" הוא מדריך מעשי הגדוש בתובנות מאירות עיניים, אמפתיה והומור, המלמד אותנו איך לבלום דפוסי התנהגות הרסניים ומחשבות כולאות, למצוא חירות ולחיות את חיינו כאילו כל יום הוא מתנה.
"בסופו של דבר מה שחשוב זה לא מה שקרה לנו, אלא מה אנחנו בוחרים לעשות עם זה. כולנו מתמודדים עם סבל – עצב, אובדן, ייאוש, פחד, מצוקה, כישלון. אבל יש בידנו בחירה: להיכנע ולוותר נוכח טראומה או קשיים, או לחיות כל רגע כמתנה."
"סיפורה של אדית אגר שינה את חיי." – אופרה ווינפרי
"סיפורה של אדית אגר שינה את חיי." – אופרה ווינפרי
כניסת אמנים מאת נעם סמל
בשנת1967 נדבק נעם סמל, כיום מבכירי אנשי התרבות בישראל ומי שניהל את תיאטרון חיפה, הקאמרי והבימה, בסוג מיוחד של חיידק במה; לא אור הזרקורים, אלא חיים שלמים של עמידה בצד הבמה ומאחורי הקלעים. מאז ועד היום, הוא שותף לרגעי מפתח בתרבות הישראלית.
בשנת1967 נדבק נעם סמל, כיום מבכירי אנשי התרבות בישראל ומי שניהל את תיאטרון חיפה, הקאמרי והבימה, בסוג מיוחד של חיידק במה; לא אור הזרקורים, אלא חיים שלמים של עמידה בצד הבמה ומאחורי הקלעים. מאז ועד היום, הוא שותף לרגעי מפתח בתרבות הישראלית.
האמת היא שניגשתי לספר בתחושה שאני חווה סוג של מציצנות. לא שמרתי על סדר הפרקים. בררתי את אלו שסקרנו אותי וקראתי אותם מתוך ידע מוקדם שהיה לי באותן שנים ש"גדלתי" לצד הצמיחה וההתפתחות של חלקם בארץ ובחו"ל.
בסיפור של גדי יגיל קבלתי "אישור" למה שידעתי שנים קודם לכן, בפרק על מתי כספי וחוה אלברשטיין הבנתי יותר ממה שהייתי מודעת שנים קודם, למרות שברור היה שמתי כספי שהתחיל בלהקת פיקוד דרום (שם ראיתיו לראשונה על דמה עם שלישיית "לא איכפת להם") הוא אחד הכישרונות הכי מבורכים שיצרו כאן.
דומה כי הספר מביא גם אסופה של סיפורים שלא פורסמו כאן גם לא בעיתוני הרכילות וניתן היה לקבל מהם תמונה כוללת על העשייה הברוכה ומה שבשוליה, של גדולי היוצרים והאומנים המוכרים לנו בעשורים המדוברים.
בכניסת אמנים מרים נעם סמל מסך מעל עולם התרבות בארץ, משתף במסלולו המסחרר בין שלל תפקידי ניהול, ומספק מבט נדיר מבפנים על דמויות, יצירות ואירועים שהם חלק בלתי נפרד מהארץ הזו, ומאתנו, החיים בה.
הספר יצא לאור בסיוע קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות, תל-אביב.
שווה קריאה!
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה