דפים

יום ראשון, 9 בינואר 2022

עוגת תפוחי עץ בציפוי מסקרפונה וחמאת שקד


בשנים בהן גידלנו במשק שקדים הרבתה אמא לאפות ולהכין מרקחות שנזללו על ידי כולם והיו סימן היכר למטע השקדים המשפחתי. מאז חלפו שנים אך האהבה לשקדים נותרה והתוצרים שאנו אוהבים לשלב בהם שקדים נשארו כסמל לאותו מטע שקדים ולזכרו של אבא. 

השקד הוא אחד מעצי הפרי שארץ ישראל התברכה בהם, ואת פריו נהוג לשלב בברכות לט"ו בשבט ובמנהג אכילת פירות ארץ ישראל. "חמאת שקד ישראלי" מכילה 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר, וצבע ענברי עמום.



אני אוהבת את מוצרי "בית השקד" ומשלבת אותם בקינוחים, מוזלי ואפייה. לקראת טו בשבט משיק בית השקד חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו בארץ ישראל. - כחול לבן זו אני!
החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למריחה, למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד.
חמאת שקד ישראלי לא רק טעימה מאוד, היא גם עשירה בערכים תזונתיים נהדרים, ובהם: 26 גרם חלבון, 408 מ"ג סידן, 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 14.3 גרם פחמימה ו-3.9 מ"ג ברזל (הערכים הם ל-100 גרם מוצר).

במיוחד לכבוד החג, מציע בית השקד מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קציפת מסקרפונה וחמאת שקד – שתמשיכו להכין גם הרבה אחרי שהחג ייגמר.
החמאה מכילה אך ורק 100% שקד ישראלי שמוכן בתהליך שנעשה בטמפרטורה מבוקרת של 32 מעלות – כך שסגולותיו וערכיו הבריאותיים נשמרים באופן אופטימאלי. החמאה היא גם סנונית ראשונה ב"סדרת הרכיב הבודד" של החברה, סדרה איכותית שתכלול ממרחים וחמאות שכוללים אך ורק רכיב אחד.
מחיר: כ- 34.90 ש"ח (ל-300 גרם).
כשרות: פרווה, בהשגחת בדץ חוג חתם סופר והרבנות האזורית שומרון.
להשיג בניצת הדובדבן, סטופ מרקט, טיב טעם, בבתי טבע מובחרים ובאתר.



"בית השקד" מציע מתכון 
לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים: לעוגה
4 ביצים
1+1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
1 כוס שמן
1 כפית קינמון
קורט מלח
4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות קטנות

לציפוי
1 גבינת מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
4 – 6 כפות "חמאת שקד ישראלי" של "בית השקד"
2 - 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)
1/2 כפית קינמון
לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

עוגה
לחמם תנור ל-180 מעלות
לנפות קמח (או קמח ואבקת אפייה)
לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום
להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית
להוסיף קמח וסוכר. להוסיף את תפוחי העץ
לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק
לאפות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. לצנן

ציפוי

להוציא מהמקרר את המסקרפונה כחצי שעה לפני ההכנה
רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות, טרם הקצפתה
להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לריכוכה. להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר, להקציף עוד 2 דקות
להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק. כשכל השמנת בפנים, להגביר את המהירות למהירות גבוהה ולהקציף לייצוב. למרוח על העוגה הקרה











טו בשבט שמח
ריקי ברוך










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה