כבר כתבתי וספרתי רבות את תולדות עוגת החמאה הזו שהכרתי בשנת 1988 כאשר גרנו בדרום במושב נתיב העשרה. הילדים שלי גדלו עליה והם אוהבים אותה יותר מכל עוגה אחרת. השבוע למרות שהייתי אחרי ניתוח והיד כאבה, החלטתי להכין את העוגה ולחזור למיטה גם כשאני בחופשת החלמה היתה לי תחושה שאני חייבת לקדם את פני השבת.
קבלו את הנפלאה הזו שדורשת מינימום עבודה בחומרי גלם משובחים וזמינים לכולנו.
עוגת חמאה
מרכיבי העוגה:
200 גרם חמאה.
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח ( או לחילופין רגיל +אבקת אפייה)
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות חלב
לסירופ:
6 כפות חלב
כוס סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם אגוזי פקאן חתוכים בסכין
לבשל יחד על אש עד לפני רתיחה
לשפוך על העוגה החמה ולהשיב לתנור ל10 דקות נוספות.
לבשל יחד על אש עד לפני רתיחה
לשפוך על העוגה החמה ולהשיב לתנור ל10 דקות נוספות.
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות ולשמן תבנית פיירקס
להקציף במיקסר את הסוכר, סוכר וניל והחמאה הרכה, להוסיף ביצה אחר ביצה
להוסיף לסירוגין קמח וחלב. עד שתתקבל עיסה אחידה
להעביר את העיסה לתבנית משומנת
לאפות על 180 מעלות עד הזהבה.
להוציא מהתנור, לשפוך את הסירופ החם עם הפקאנים
לדאוג לפזר את הפקאנים כך שיכסו את כל העוגה.
להשיב לתנור לעוד מספר דקות על חום נמוך שלא יגלוש...
להוציא ולצנן.
ממליצה לכסות בניילון נצמד כדי שלא תתייבש. אפשר לשמור במקרר ולהוציא כמה דקות טרם הגשה.
* הפעם הכנתי את אותה כמות וחילקתי למנות קטנות יותר.
בתאבון
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה