דפים

יום חמישי, 16 באוקטובר 2025

כוחו של מזון ואוכל מרפא - ספרי הדרכה לבחירה בבריאות מיטבית באמצעות תזונה נכונה.

 

כוחו של מזון מאת טליה לוין.

כולנו מכירים את הברכה השגורה "העיקר הבריאות"...

אז למה לא מלמדים אותנו את הדבר החשוב מכל: כיצד לחיות חיים בריאים ומה באמת בריא לאכול?


בספרה כוחו של המזון מסבירה טליה לוין מטפלת ומאמנת בתזונה, מדוע פשוט לאכול בריא בדיוק כמו לאכול ג'אנק פוד, למה דיאטות לא עובדות, ולמה עדיף להוסיף בריאות במקום לגרוע קלוריות. 

שנים של חיפוש הסוד לחיים בריאים, רגועים ומספקים הולידו את המדריך שלפניכם. הספר כולל: אימון, תמיכה וצעדים פשוטים ומעשיים לעשיית שינויים הן בתזונה והן באורח החיים. הדגש על מה שאנחנו רוצים להוסיף ולא על מה שאנחנו רוצים להוריד.

המדריך מלמד לחיות עם גישה חיובית, ולהבין את שפת התשוקות וההתמכרויות שלנו,  להוסיף מאכלים טעימים, בריאים ופשוטים להכנה, להחליף את המזון הלא-בריא בגרסה הבריאה. והכול בכיף, בשמחה ובאהבה אמיתית לאוכל ולחיים.


מטרת הספר היא להציע לנו צעדים וכלים פשוטים לעשיית שינויים וליצירת הרגלים חדשים. בריאים יותר ואנרגטיים יותר. אנחנו יצורים של הרגלים, לטוב ולרע. לא נולדנו עם ההרגל לצחצח שיניים, אבל לא נעלה על דעתנו להתעורר בבוקר ולא לצחצח. בדיוק באותו אופן תוכלו ליצור הרגלים חדשים בחייכם, שאותם תבחרו ושיעזרו לכם לחיות את החיים שברצונכם לחיות.
בסוף כל פרק בחרו "צעד קטן" אחד שתשלבו בחייכם. בסופו של דבר יהפוך כל אחד מאותם צעדים להרגל.
בהתחלה אולי תתעורר בכם התנגדות, לעיתים אפילו חזקה. אל תתייאשו. היא בעצם עשויה להיות סימן שאתם בדרך הנכונה. ואם אתם מוכנים לכך, תוכלו לנסות להתבונן בה ולהניח לה, במקום להגיב.

הספר מחולק לצעדים - כל פרק בספר הוא צעד. בסוף כל פרק תבחרו "צעד קטן" אחד שתשלבו בחייכם. בסופו של דבר יהפוך כל אחד להרגל ולחלק טבעי מחייכם.  הספר כולל קישורים שניתן לסרוק מהטלפון החכם, שיובילו אתכם ישירות לסרטונים כגון :

סיור מודרך בחנות טבע – להכרת מוצרי מזון שונים הוא אחד הסרטונים בפרק 6 שאהבתי מאד. הפרק כמו גם הסרטון שזור מיידע וטיפים שיכולתי לאמץ לעצמי בקלות רבה. בעמוד 79 יש טיפים סודיים אז ולכן נמנעתי מספויילר... 

סרטון הכרת סופרפודס - מזונות-על
16 סרטוני בישול בריא, כולל הכנת סמודי (שייק ירוק) שילמדו אתכם איך לבשל בעצמכם פשוט, טעים ובריא. ועוד..


והכי חשוב - "העיקר הוא לא המושלמות. העיקר הוא ההתקדמות". (ג'ושוע רוזנטל.)
כי במסע הזה תוכלו ללמוד בהדרגה איך להחזיר את המודעות למה שאתם אוכלים. לאיך שאתם מרגישים. ואיך שאתם חיים.

ומה תרוויחו? • אכילה בריאה, החופשית מרגשות אשם, מתשוקות בלתי נשלטות ומספירת קלוריות. חיים מלאי אנרגיה ושמחה.
הספר כוחו של מזון אינו עוד ספר על דיאטות והרזיה. הוא מדריך ידידותי, מחבק, מרגיע! כן לא מלחיץ! שכל אחד יוכל לקחת ממנו אל שגרת חייו. להאט את הקצב ולאכול בריא טעים ושמח. 
הספר משלב מתכונים קלי הכנה עם חומרי גלם טריים ואיכותיים מה שיניב בסופו של דבר את השינוי האנרגטי לצד פעילות גופנית, טיפים לחיים מלאי עוצמה (עמוד 195) ורגיעה.
ממליצה בחום!!

טליה לוין היא יועצת בריאות הוליסטית. בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק, בשילוב עם אוניברסיטת קולומביה. טיילה והתגוררה במשך שנים במזרח הרחוק. בעבודתה משלבת בין חכמת המזרח וחדשנות המערב. מטפלת באופן פרטי, מעבירה סדנאות בריאות ותזונה בחברות, שיעורי בישול בריא וצומות ניקוי רעלים. הופיעה באינספור תוכניות טלוויזיה וראיונות ברדיו. חיה כיום עם בעלה ובתה בין ישראל ואירלנד.

"כוחו של מזון" מאת טליה לוין, הוצאת פוקוס, 
לרכישה לחצו כאן





אוכל מרפא מאת ד"ר תומאס ראו (.M.D) עם סוזאן ווילר

הרפואה הביולוגית היא סוג של רפואה הוליסטית המטפלת בבן אדם ולא רק בסימפטומים. היא מתמקדת בגוף ובנפש כמכלול. היא מחפשת את הגורמים האמיתיים למחלות כדי לעקור אותן מהשורש. היא משלבת בין תרופות עתיקות שיעילותן הוכחה כבר לפני אלפי שנים יחד עם שיטות מודרניות לאבחון וטיפול.
ד"ר ראו מאמין ביכולת הגוף לרפא את עצמו. הוא מנסה לאתר ולטפל בסיבות האמיתיות של מחלות ולא לדכא סימפטומים חיצוניים, הוא מאציל אחריות על מטופליו, הוא מדגיש מניעה ומלמד ונותן למטופליו כלים לבצע את פעולת ההבראה. ספרו של ד"ר ראו מעניק תקווה לרבים מאתנו לחיים בריאים ומהנים יותר, וכל זאת בדרך טעימה, נעימה ורכה.



ד"ר תומס ראו, מחבר הספר "אוכל מרפא", מגיש לנו בספרו את כללי הדיאטה המיוחדת שגיבש, שעיקריה: מעט חלבונים, בעלת pH בסיסי מטבעה, נטולת מזון אלרגני ובמיוחד מוצרי חלב פרה, ועשירה באומגה-3 ובחומצות אמיניות חיוניות ממקור צמחי
הרבה ירקות עליים ירוקים, טריים ומבושלים קלות, ירקות שורש, ירקות אחרים כגון אפונה ושעועית ירוקה, פירות – טריים, אורגניים ומתאימים לעונה, במידת האפשר. אכלו הרבה ממזונות בריאים אלה מדי יום. הם מהווים את הבסיס העיקרי לדיאטה, מכיוון שהם מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים וכן מעט חלבונים. למעט יוצאים מהכלל הם עוברים חילוף חומרים בסיסי, ולכן מנטרלים חומציות-יתר בגוף, וכן מגבירים את פעילות ההורמונים ואת חילוף החומרים בתאים.
דגנים מלאים, כגון כוסמין, שיבולת שועל, קינואה וירבוז (אמרנט), המכילים חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
לפחות 2 כפות של שומנים טובים, כגון שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי פשתה, שמן שומשום, שמן זרעי דלעת ושמן זרעי ענבים, בכל יום (שימו לב: לבישול, ניתן להשתמש רק בשמן זית או שמן חמניות).
3-2 ליטר מים מינרלים לא מוגזים ללא כלור ותה צמחים, מדי יום, בין הארוחות.


מזונות שמותר לאכול: אורז בסמטי, אורז יסמין ואורז ארבוריו, אורז חום (אם הוא נסבל על ידכם).
פסטה מקמח סמולינה, פעם או פעמיים בשבוע, אם אינכם אלרגיים לגלוטן.
יוגורט וגבינות מחלב עיזים וכבשים, כגון גבינת רוקפור, בכמויות קטנות כמה פעמים בשבוע.
מיצי פירות סחוטים טרי: כוס המכילה 120 מ"ל בלבד בבוקר, עדיף עם ציפת הפרי.
ביצה: ביצה אחת, מבושלת 3 דקות, פעמיים בשבוע.
מוצרי סויה אורגניים, פעם או פעמיים בשבוע.
שעועית וקטניות אחרות, במיוחד גרגרי חומוס ועדשים, כמה פעמים בשבוע כעיטור, פעם עד פעמיים בשבוע כתוספת.
עוף או הודו אורגניים, ממרעה חופשי, או דגים בריאים: מנות קטנות, פעמיים או שלוש בשבוע.
בשר רזה – בקר, כבש או עגל: שמקורו בגידול טבעי, ללא הורמונים או אנטיביוטיקה, במנות קטנות (120-90 גרם), לא יותר מפעם עד פעמיים בחודש.
ממתיקים טבעיים בכמויות קטנות: סירופ מייפל, דבש, מולסה, סוכר קנה חום וסטיביה (שימו לב: אסורים לחלוטין ממתיקים מלאכותיים כגון אספרטיים, המצוי כמעט בכל המשקאות המוגזים הדיאטטיים).
מעט אגוזים, חלב אגוזים, חמאת אגוזים וזרעים: קשיו, פקאנים, מקדמיה, אגוז קוקוס, זרעי שומשום וגרעיני דלעת.
מיץ לימון, חומץ תפוחים, חומץ בלסמי וסוגים אחרים של חומץ קל.
מלח ים וכן רוב התבלינים וצמחי התבלין.
קפאין ואלכוהול אינם מומלצים: כוס קפה אחת בבוקר וכוסית יין בערב, אם הם נסבלים על ידכם.

מזונות האסורים לחלוטין:
כל מוצרי חלב פרה, כולל יוגורט, גבינות וגלידה (לא בגלל כולסטרול ואי-סבילות ללקטוז אלא בגלל אלרגיה לחלבון פרה. מפעם לפעם מותר לאכול כמויות קטנות של חמאה אורגנית או שמנת עתירה.
מאכלי-ים, בגלל הסיכון להימצאות כספית, קדמיום ומתכות כבדות אחרות, ארסניק ורעלנים אחרים. מאכלי-ים נמנים עם גורמי האלרגיה הנפוצים ביותר.
דגי קרקעית או דגי אוקיינוס גדולים שלרוב מזוהמים ברמות גבוהות של כספית, PCB's ורעלים אחרים.
מזונות מעובדים, המכילים שומני טרנס, חומרים משמרים, ביצים ואבקת חלב.
קמח לבן.
סוכרים מזוקקים.
מלח בכמויות גדולות.
משקאות מוגזים, אם ממותקים בסוכר או בממתיקים מלאכותיים שבמידה רבה גורמים נזק רב אף יותר.
מיצי פירות תעשייתיים, במיוחד מיץ תפוזים, עמוסים בסוכר וחומרי הדברה.
מזונות המיוצרים בהנדסה גנטית.
אגוזים מסוגים רבים, במיוחד אגוזי לוז, בוטנים ואגוזי מלך.

אם אתם מצרפים את ה"עשו" ו"אל תעשו", הם מתרגמים לדיאטה שהיא:
מועטת בחלבונים.
בסיסית מטבעה.
נטולת מזון אלרגני, במיוחד מוצרי חלב פרה.
עשירה בחומצות שומן חיוניות אומגה-3.
בעלת איזון מדויק של חומצות אמיניות חיוניות ממקור צמחי במיוחד.

מטרת הספר לחשוף את הקורא למידע שיאפשר לו להבין מהיכן נובעים רבים מהתסמינים מהם אנו סובלים. מובן שבשום אופן אין בכך כדי למנוע מכם להתייעץ עם רופא קונבנציונאלי בגין כל מחלה שכבר יש לכם או שאתם חושדים כי מתפתחת אצלכם.

כשהגעתי לפרק 12 - העמקתי בכל שורה ובקשתי ללמוד את הפתרונות המוצעים לשאלות על גוף ונפש. מתוך הכתוב בעמוד 146 בספר אני למדה שאם ניישם את הדיאטה המוצעת לאורך זמן, תהיינה להשפעות הגופניות של התזונה גם השלכות חיוביות ניכרות על המצב הנפשי - שלוות הנפש ועל הדרך בה אנו מתקשרים עם הסביבה. 
ואל תדלגו על פרק 13 ממנו בחרתי להכין מבחר גדול של מתכונים
צאו איתי לדרך חדשה!
לבריאות.

"אוכל מרפא" מאת ד"ר תומאס ראו (.M.D) עם סוזאן ווילר, תרגום ליאת פלן, הוצאת פוקוס, לרכישה לחצו כאן.

















ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה