דפים

יום רביעי, 18 במאי 2022

מי הזיז את הפיצה שלי?







כולם אוהבים פיצה!
כולם אוהבים פוקצ'ה!
אני מעזה לומר בלי להניד עפעף.!

אני מרבה להכין פיצות ופוקאצ'ות לארוחות ערב או מפגשים מכל סוג עם הצעירים שלנו וילדיהם. מפגשים שכאלו הופכים לארוחה לא מכופתרת עם ירקות משקאות פירות למנה אחרונה והרבה שימחה בבית.

כבוד חג השבועות, מציעה טחנת "קמח הארץ" להכין לשולחן החג את המאפים האהובים - עם "קמח פיצה ופוקאצ'ה" איכותי, ללא צורך בניפוי. מגוון הטעמים שאפשר להוסיף לכל אחד מהמאפים הוא אינסופי כך שאפשר להכין בצק פעם אחת, וליצור עשרות טעמים.

הקמח, תוצרת גרמניה, הוא קמח חיטה לבן באיכות מעולה, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן. הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים ובזכות הרכבו הוא מתאים במיוחד להכנת פיצות ופוקאצ'ות.


כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין והרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
את הקמחים של "קמח הארץ" ניתן להשיג באתר הטחנה - המבצע משלוחים לכל רחבי הארץ.

***
"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.


"קמח הארץ" מציעה להכין פיצה מעולה: הפיצה של דודו אסלן, מבית הקפה "חממת הסחלבים" בקיבוץ מעלה החמישה

מצרכים:

לבצק
1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה של "קמח הארץ"
650 מ"ל מים חמימים
5 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח

לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)
1 ק"ג עגבניות שלמות
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
1 כפית אורגנו


אופן ההכנה:
בצק

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה, לשים 10 דקות
לאחר הלישה מחלקים לכדורים (250- 300 גרם לכדור), ומקמחים
מסדרים את הכדורים (עם רווחים ביניהם) על תבנית מקומחת, מכסים במגבת
מתפיחים כ-24 שעות במקרר (אם אין אפשרות להכניס למקרר, ניתן להתפיח כמה שעות בטמפ' החדר)

רוטב
טוחנים הכל בבלנדר/מעבד מזון, עד למרקם הרצוי

הכנת הפיצה:
משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה
מורחים מעל כמות נדיבה של רוטב
מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות, מוציאים ומוסיפים את המוצרלה ותוספות שאוהבים, ומכניסים שוב לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת
** אם יש תנור מקצועי: אופים את הבצק, הגבינה והתוספות, בחום גבוה של
300 מעלות, עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת.












ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה