דפים

יום שלישי, 1 במרץ 2022

עוגיות בצק פריך במלית בואנו וריבת שיזיפים

 


כמה טעים כמה מיוחד וכמה מנחם תקבלו מביס אחד של עוגיות בצק פריך עם מלית בואנו והרבה שומשום מעל. הכנה קלה, שילוב הטעמים משובח וההנאה תשאיר לכם טעם של עוד...

השבוע הגיעו להתנסות שניים מתוך הקרמים והציפויים של חברת "מייסטר" ואני מהרתי להוציא מהמקרר חמאה, ללוש בצק פריך משובח, לגלגל רולדות במלית החדשה שמקפיצה כל קינוח כשהתוצאה היתה נפלאה.


לבצק 

500 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה 

רבע כוס שמן 
2/3 כוס מיץ תפוזים 
10 גרם אבקת אפייה
קורט מלח

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום 

למילוי: 
קרם בואנו של חברת "מייסטר" ומעט ריבת שזיפים.


אופן ההכנה

במיקסר וו גיטרה מערבבים חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח עד מצב של פירורים.
מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, מערבבים עד בצק חלק, אחיד ודביק!
עוטפים בניילון נצמד, מקררים שעתיים או לילה. אפשר גם להכניס למקפיא למשך שעה.
מוציאים את הבצק הקר, מחלקים ל-3.
בין שני ניירות אפיה ועליהם קמח מרדדים שליש בצק לעלה מלבני. 
מורחים מעל הבצק את מלית בואנו ומעליה ריבת שזיפים בכמות קטנה.
מגלגלים-מרימים את הקצוות של ניר האפייה וכל פעם דוחפים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה.
חוזרים על הפעולה עם  שתי רולדות נוספות.
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה. מסמנים מנות בסכין חדה - אין צורך לחתוך עד הסוף 
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
מכניסים לאפייה כ- 20 עד 25 דקות או עד הזהבה.

מוציאים ומצננים.






ואתם... למה שלא תעשירו את משלוח המנות בפורים עם מטעמים מיוחדים, שכולם ישמחו לקבל? חברת "מייסטר" מציעה להכין אוזני המן עם מילויים וציפויים טעימים ומיוחדים של קו הפרימיום של מותג הבית UNIQUE. מייסטר (משנת 1997), מתמחה בחומרי גלם ועזרי אפייה מקצועיים לשוק המקצועי, המוסדי והביתי.

אפשר למלא, לצפות או גם וגם - אוזני המן, עוגיות רולדה, ריבועיות, סהרונים, מאפי שמרים או כל מטעם אחר שאוהבים - עם קרם בואנו, ציפוי קרמל מלוח, ציפוי לבן או קרם שוקולד לבן ועוגיות שחורות. בסוד נגלה לכם שקרם בואנו אוהב ציפוי קרמל מלוח, ומילוי שוקולד לבן ועוגיות שחורות - אוהב ציפוי לבן. במילים אחרות, משניים יוצאים שלושה כי אפשר להכין רק עם מילוי, רק עם ציפוי או גם וגם. נכון נחמד?

בין הלקוחות המוסדיים והמקצועיים של מותג UNIQUE - מלונות היוקרה של רשת ישרוטל, רשת פתאל ורשת דן, קונדיטוריות וקונדיטורים מובילים ובהם מיקי שמו, רולדין, רשת גולדה ועוד.



קרם בואנו:
במרקם רך בטעם שוקולד חלב-נוגט נימוח. מתאים לאפייה, למוס ולמילוי. כשר חלבי. מחיר: 39 ש"ח למיכל במשקל 450 גרם

ציפוי DIP קרמל מלוח
: לציפוי מאפים, עוגיות ועוגות. במרקם שמתקשה לאחר הצינון. כשר פרווה. מחיר: 29 ש"ח למיכל במשקל 500 גרם

קרם שוקולד לבן ועוגיות שחורות: במרקם קרמי ובטעם עשיר. מתאים לאפייה, למוס ולמילוי. כשר חלבי. מחיר: 39 ש"ח למיכל במשקל 450 גרם

ציפוי DIP לבן: לציפוי מאפים, עוגיות ועוגות. אפשר להוסיף לציפוי טעם וצבע שרוצים. הציפוי מתקשה לאחר צינון. כשר פרווה. מחיר: 29 ש"ח למיכל במשקל 500 גרם

** את הציפוי יש לחמם טרם השימוש במיקרו (בפולסים עד שנהיה נוזלי), או בבאן מארי. לצפות ואז לצנן.
כשר בהשגחת חוג חתם סופר/ לנדא, והרבנות מטה יהודה.
להשיג באתר, ברשתות ובחנויות מתמחות.
























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה