דפים

יום רביעי, 30 במרץ 2022

בראוניז שקדים, עוגיות שקדים פשוטות ועוגיות שקדים איטלקיות - מתכונים קלים וטעימים







אני אוהבת לאפות עוגיות פשוטות שנפלאות תמיד ליד כוס תה או קפה. בני הבית שלי מאוד אוהבים את השילוב של חמאה ושקדים ולכן אני נוהגת להשתמש בקמח שקדים כחלופה לתוספת שקדים שבורים כדי לא לסכן את נכדי הצעירים. את עוגיות השקדים הקרנצ'יות האלו הכנתי השבוע עם קמח השקדים האיכותי של "תבואות" שהגיע להתנסות. נכנסתי למטבח. 


עוגיות שקדים
לבצק
כוס קמח שקדים תבואות
2 כוסות קמח לבן תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
ביצה 
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה
גרדת תפוז

ההכנה
ללוש בצק מכל המרכיבים. לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר למנוחה של שעה
לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולרדד כל חלק בין שני דפי אפיה
לקרוץ עיגולים או צורות
להניח על תבנית מרופדת בניר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות 12 דקות לערך או עד הזהבה קלה!



חברת "תבואות" (משנת 2007), המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה להכין לחג הפסח מגוון נהדר של מאפים, עוגות, עוגיות ועוד – מקמח שקדים טבעי, כשר לפסח. הקמח מכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים. 
כמדי שנה, מציעה תבואות לקהל שוחרי הבריאות מבחר מוצרים אורגניים וטבעיים כשרים לפסח ובהם מגוון קמחים (אפונה, כוסמת, טף, טפיוקה, שקדים, עדשים אדומות, חומוס, אורז מלא ועוד); אורז אדום אורגני, אורז בסמטי מלא אוורגני, קינואה טריו אורגנית, כוסמת אורגנית, צימוקים אורגניים, משמשים אורגניים, אגוזי לוז אורגנים, סוכר קוקוס אורגני, חומוס אורגני, סילאן, דבש אורגני, מולסה שחורה אורגנית, חומץ תפוחים אורגני, פולי קקאו גרוס נא אורגני, צ'ייה, שום כתוש אורגני ועוד.

לאחר הפתיחה יש לשמור סגור, במקרר.
כשר פרווה, כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית בית שמש.
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, חנויות מובחרות ברחבי הארץ ואתרים מתמחים.



בראוניז שקדים - קרדיט נטלי לוין



מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים גודל L
50 גרם קמח שקדים "תבואות" שווה ערך לחצי כוס
2 כפות קורנפלור

ההכנה:
מחממים תנור 170 מעלות
שוברים את קוביות השוקולד ומעבירים לקערה
מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרו
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים יחד לתערובת חלקה
שוברים את הביצים פנימה אחת אחת ומערבבים אחרי כל הוספה
מוסיפים קמח שקדים וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה
מעבירים לתבנים ומחליקים את החלק העליון
אופים 20-25 דקות עד שהבראוני מתייצב אך מעט רך במרכז 
מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעברים לקירור של שעה במקרר לפני החיתוך. בעזרת סכים שף ארוכה חותכים לקוביות.
יש לשמור בכלי סגור


"תבואות" מציעה מתכון לעוגיות שקדים איטלקיות (ריצ'יארלי) - באדיבות המתכונאית אריקה לוי
עוגיות השקדים הללו הן אחד מסמלי העיר סיינה שבטוסקנה, אם כי הן אלתור או גלגול של המרציפן המקורי, המזרח תיכוני.

עוגיות שקדים איטלקיות
מצרכים
250 גרם קמח שקדים של "תבואות"
2 חלבונים
קורט מלח
1 + 1/4 כוס סוכר
1/2 חצי כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
גרידה מלימון אחד
100 גרם אבקת סוכר
** גיוון: גרידת תפוז במקום גרידת לימון



אופן ההכנה

לערבב קמח שקדים וגרידת לימון בקערה
בקערה נפרדת להקציף חלבונים וקורט מלח כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך
בהדרגה, להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש (לא נוקשה)
להוסיף את תמצית הווניל ולערבב בעדינות
להוסיף את הקצפת שנוצרה לקמח השקדים ולקפל בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה
לקרר במקרר 3 שעות (רצוי לילה)
לחמם תנור מראש ל-170 מעלות
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ולפזר מעליו 1/4 כוס סוכר
בעזרת כף, להניח בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ולשטח מעט. לפזר על כל תלולית מעט אבקת סוכר
לאפות כ-17 דקות:

* למרקם רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ - יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן מתקשות עוד כשהן מצטננות לגמרי)
* למרקם פריך לגמרי – לאפות כ-20 דקות (להשגיח שלא ישחימו מדי)
¨ להוציא מהתנור ולפדר באבקת סוכר
¨ לצנן לפחות שעה






















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה