דפים

יום שני, 5 ביולי 2021

עמידים, קלים, איכותיים ובשלל צבעים - זה הזמן להתחדש בסכינים החדשים מבית סולתם

 

אני אוהבת את מלאכת המטבח ולכן דואגת לאבזר אותו בציוד איכותי שיתאים לעבודת חיתוך, בישול ואפיה שיצטמצמו לזמן מינימלי. אחד הפריטים החשובים שכל מטבח ראוי מתהדר בו היא מערכת סכינים טובה שתתאים לכל מטרה. סכין בשר, סכים לפריסת לחם, סכין ירקות, סכין קילוף ואחרים. 


בימים אלו  מכניסה חברת 'סולתם', גוונים נוספים למטבח בסדרת סכיני מטבח: עמידים, קלים, איכותיים וזמינים בשלל צבעים! אין ספק כי סכין ראוי הוא האביזר השימושי והפרקטי ביותר בו משתמש כל חובב בישול ועקרות הבית.

הסכינים בסדרה האיכותית החדשה הן בעלות להב עשויה פלדת אל-חלד גרמנית חזקה אך גמישה, המיוצרת בתהליך מיוחד תוך בקרת איכות ללא פשרות. קצוות הלהב לוטשו להקניית חדות ודיוק במהלך החיתוך. ידית הסכין עשויה עץ עמיד, ומעוצבת באופן ארגונומי ונוח לאחיזת כף היד. עובדה זו מאפשרת עבודה רציפה במטבח לזמן ארוך עם נוחות מרבית וללא סכנת החלקה. סדרת הסכינים מתאימה לבשלנים מתחילים ומקצועיים כאחד ומגיעה במבחר צבעים רחב במיוחד לבחירת הלקוח.
מחיר לסכין בודדת – 29 ₪. למארז 2 סכינים 59 ₪ .
להשיג ברשת חנויות סולתם ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות



סכין היא אולי הכלי השימושי ביותר במטבח. כמעט כל בתי הספר הקולינריים ברחבי העולם משקיעים זמן רב בלימוד כישורים בסיסיים לשימוש נכון בסכין, עוד לפני שהם עוברים לאמנות של יצירת אוכל טעים. חיתוך נכון בסכין עוזר להבטיח בטיחות במטבח ושמירה על טיב האוכל. לכן, חשוב לדעת איך להחזיק סכין ואיך להשתמש בו נכון. עובדה מפתיעה נוספת היא כי חיתוך נכון של מאכלים מסוימים עוזרת לשמור על ערכיהם התזונתיים!







קבלו טיפים חשובים בהמלצת חברת סולתם, לשימוש וחיתוך נכון בסכין:

*בחרו בסכין חדה כתער, היא בטוחה יותר! במידה ויש צורך בהפעלת כוח בעת החיתוך, הסכין ככל הנראה אינה חדה מספיק והדבר עלול להגדיל את הסיכון להחלקתה מהיד ולגרימת פציעה.

*סכינים מגיעות במגוון רב של סגנונות וצורות על פי השימושים להן מיועדות. בחרו והתאימו את הסכין לצורכי העבודה הרלוונטיים.

*חשוב לנקות את הסכין ברגע שסיימו את השימוש בה. השארת הסכין על קרש החיתוך או בכיור מלא במי סבון יוצרת הזדמנויות לזיהום ופציעות.

*אחסנו את הסכינים במקום המיועד להם, כמו אבני סכין או גלילים. אחסון נכון יגדיל את אורך חייהם וימנע זיהומים.

*סכינים יש לשטוף במים וסבון בצורה ידנית ולא מומלץ להכניסם למדיח. המדיח שוחק את קצה הסכין ומזיק לפלדה.




חיתוך ירקות:

*בעת חיתוך ירקות עגולים, כמו תפוח אדמה, ראשית מומלץ ליישר את חלקם התחתון על מנת שיהווה בסיס יציב להמשך החיתוך.

*ירקות ופירות יש לשטוף ולייבש היטב. אם הירקות רטובים הסכין עלולה להחליק ולגרום לפציעה.

ב*עת החיתוך, קפלו את אצבעות היד שמחזיקה את הירק או הפרי כלפי פנים. במידה והלהב יחליק, הדבר ימנע את פציעתן.

*טרם חיתוך אבוקדו מומלץ להרטיב מעט את הסכין בכדי למנוע את החלקתה.

חיתוך בשר

*יש להשתמש בסכין מחוזקת בעלת להב עבה במיוחד לצורך חיתוכו של בשר קפוא, על מנת לשמור על בטיחות המשתמש.

*נתח בקר שומני יש לחתוך לרוחב בלבד, כשהוא במצב חצי קפוא. הדבר יקל על החיתוך ויעזור לפרוס נתחים אחידים.

*נתח עוף קלאסי כמו פרגיות יש לחתוך בסכין חלקה ולא משוננת, על מנת לא לפגום בנקודות הטעם במפגש של הנתח עם הגריל.

*בפירוק חלקי עוף יש להשתמש בסכין דקה וארוכה, שעבור בקלות ובגמישות בין חלקי העצם.

*יש לחתוך את הבשר בסכין חדה נגד כיון הסיבים בכדי ליהנות ממרקם רך ונעים ללעיסה.

והערה לסיום- סכין הוא עצם שמתייחסים אליו כזכר או כנקבה בהתאם לאקדמיה ללשון. 


























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה