דפים

יום שלישי, 13 ביולי 2021

מאפינס טחינה גזר ועוד הרבה הפתעות בשילובים של טחינה - אתם חייבים ללחוץ על הקישורית!

 

הנכד שלי אוכל אותה גולמית ובכפית כי הטחינה היא הרבה יותר מאשר תוספת למנה. כולנו בבית אוהבים טחינה בשל טעמה, בשל המרקם ובעיקר בשל היותה חומר גלם משובח, בריא ומזין שמתאים לשילוב במבחר רחב של מתכונים מתוקים, מלוחים, מבושלים או טריים. כפית טחינה היא כפית מזון בריאה ומשביעה. 

מי שלא אוהב טחינה, שיקום!
😃מסתבר... שאף אחד לא קם!



האמת היא שאת הרעיון למאפינס האלו קבלתי מבתי הבכורה שלאורך תקופה ארוכה נהגה להכין לבנה התינוק (מגיל שנה ואלך) מאפינס עמוסי כל טוב בהם שיבולת שועל, גזר, זרעי פשתן, צ'יה, טחינה ושכמותם... תומס היה זולל אותם בשמחה וזוכה על הדרך לארוחה מזינה ובריאה בו זמנית.

השבוע הכנתי מאפינס טחינה גזר והתוצאה הייתה נפלאה.

מאפינס טחינה גזר
המרכיבים
1/4 כוס שמן זית 
1/3 כוס טחינה אורגנית של אחווה (אני משתמשת רק בטחינה אחווה)
1/2 כוס סוכר חום בהיר 
2 ביצים גדולות
3/4 כוס (175 מ"ל) חלב או חלב שקדים
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה או שקית סוכר וניל
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח 
2 כוסות (260 גרם) קמח לבן
2 כוסות דחוסות של גזר מגורד במגרדת גסה - 4-5 גזרים לערך

לזיגוג 
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
3 כפות טחינה
2 כפות (30 מ"ל) מים
שומשום קלוי לקישוט







ההכנה
מערבבים בקערה שמן זית, טחינה וסוכר חום. 
מוסיפים פנימה אחת אחת את הביצים ואז חלב ווניל.
מוסיפים תוך כדי ערבוב גם את האבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מבליעים בהדרגה תוך שימוש במרית את הקמח, ולבסוף את הגזר. מערבבים רק עד לאיחוד.

משמנים תבנית שקעים ומעבירים את תכולת העיסה. 
אופים במשך 14 עד 16 דקות, או עד שבדקירה של קיסם הוא יוצא יבש. 
מצננים על גבי רשת.
להכנת הזיגוג יש להקציף אבקת סוכר, טחינה ומים יחד.
לאחר שהמאפינס התקררו יש לטבול אותם בעיסת הזיגוג ולפזר מעט שומשום. 






גם אתם תוכלו להשתמש בטחינה הגולמית של אחוה למתכונים מגוונים, מתוקים ומלוחים חמים או קרים. קחו אותה עם פלאפל, עם חומוס, במוזלי! כן במוזלי! על סלטים טריים, במאפים, בעוגיות, בסנייה, עם כרובית, כתוספת למנה עיקרית ולא פחות חשוב... בכפית!

פלאפל וטחינה

להיט-חצילים אפויים וטחינה אורגנית 

מוזלי טחינה (אני משתמשת גם ביוגורט כבשים)

גרעיני חומוס, כרובית ובורגול עם טחינה 

עוגיות טחינה שומשום

טחינה בלימון, מלח ושום


פסטה, אפונה ופלחי חצילים אפויים ברוטב טחינה 















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה