דפים

יום ראשון, 11 באפריל 2021

כנפיים בניחוח שווארמה





אני מוכרת על ידי בני הבית כמי שממעטת להשתמש בתבלינים אבל מתמידה במספר קבוע ובטעמים מסויימים של תבליני נפטון בהתאם לחך של כולם כאן. 

לקראת יום העצמאות ול"ג בעומר מציעה חברת "נפטון" לשלב את "תערובת תיבול לשווארמה" רב שימושית - בהכנת פרגית, הודו, בקר, עוף (כנפיים, ירכיים, שוקיים, חזה) וכבש - על האש, שתעניק לבשרים ניחוח של שווארמה איכותית. תיהנו מניחוח השווארמה גם אם תתבלו עם התערובת טופו, חלומי, תפוחי אדמה, אורז או קינואה.




"תערובת תיבול לשווארמה" של חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים מכילה, בין השאר: כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח. ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 150 גרם.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית וכשרות מהדרין רבנות באר שבע.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.




"נפטון" מציעה מתכון של כנפיים עסיסיות בניחוח שווארמה

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:

1 ק"ג כנפיים של עוף, נקיות
2 כפות "תערובת תיבול לשווארמה" של "נפטון"
1/3 כוס שמן זית
גיוון: 4 בצלים בינוניים, חצויים
1- 2 פלפל חריף
4 עגבניות, חצויות
2 - 3 פלפל (אדום, כתום או ירוק), חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

לערבב את שמן הזית עם 2 כפות תבלין שווארמה
לעסות את הכנפיים בתערובת ולהשרות שעה (אפשר גם כל הלילה)
להשאיר מחוץ למקרר לפחות חצי שעה לפני שצולים: להכין על המנגל עד שהכנפיים משחימות, מכל צד
להגיש את הכנפיים (עם הרבה מפיות, אם אוכלים בידיים...)
אם מכינים עם ירקות – להניח את הירקות מסביב לכנפיים בזמן צלייתן, ולצלות מכל הצדדים. להגישבקערה נפרדת, וכל אחד ייקח איזה ירק שהוא רוצה
** אפשר להכין גם בתנור הביתי, בתוכנית גריל, טורבו או חום עליון ותחתון.

















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה