דפים

יום ראשון, 11 באפריל 2021

קמח חומוס במתכונים - ישן לצד חדש, באו לגלות!






אני מרבה להשתמש בקמח חומוס כי הוא בעל סגולות בריאות ויש לו טעם נפלא. אפשר להשתמש בו ללחמים, לתבשילים ובטח שלמאפים. אחת הקלסיקות במטבח של חמות בכורתי הוא ה"גונדי" הפרסי, 
ממנה למדתי להכין את המנה. 





לצורך הכנת המנה השתמשתי בקמח החומוס של "תבואות". הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת מאכלים שונים ובהם קציצות, פאקורה, סמוסה, גונדי ועוד.


גונדי
לקציצות

חצי קילו בשר חזה עוף טחון
2 כוסות קמח חומוס תבואות
3 כפות שמן זית
בצל בינוני במגרסת גסה.
פלפל שחור, מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית הל.
אם העיסה יבשה להוסיף עוד 3-4 כפות מים

למרק
נתחי עוף (כרעים או חזה שלם עם עצם)
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
טבעות קישואים רחבות
8 כוסות מים
מלח, פלפל גרוס, כורכום

ההכנה:

בסיר רחב ועמוק מבשלים את המרק למשך 40 דקות לפחות. העוף מוסיף טעם עמוק. בינתיים מכינים את הקציצות - מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתבלים.
מכסים את התערובת בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

יוצרים מהתערובת כדורים גדולים ומכניסים לסיר המרק המתבשל.
ממשיכים לבשל את קציצות הגונדי במרק במשך -30-40 דקות על אש בינונית. מגישים לצד אורז.

קמח החומוס של "תבואות", המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. 
מחיר: 13.90 ₪ (לאריזה של 500 גרם). כשר בהשגחת הרבנות בית שמש.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.




הכירו מאכל שלמרות שהוא לא מכאן – הוא מרגיש הכי מזרח תיכוני: לחם שטוח שעשוי מקמח חומוס, שמן זית ותבלינים. מקורו של הלחם הוא ככל הנראה במחוז ליגוריה, איטליה, שם הוא נקרא פָרינָאטָה(Farinata) . באזור ניס בצרפת – שם נשבעים שהם מקור המאכל - הוא נקרא סוקה .(Socca) גם הספרדים אהבו אותו ולא ברור אם הוא הגיע לדרום אמריקה עם הספרדים או עם האיטלקים. כך או כך, באורוגואי ובארגנטינה למשל שמו פאינה (Fainá), ונהוג לשים אותו מעל פיצה. ההכנה המסורתית היא בתנור אבל אפשר להכין גם במחבת. אנחנו נכין אותו במחבת ואפשר ליהנות ממנו עם או בלי דברים מעליו.



פאינה במחבת, עם טוויסט ישראלי-באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים (למנה אחת):
1/2 בצל בינוני, קצוץ
1/2 כוס קמח חומוס של "תבואות"
1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית כמון
1-2 כפיות כוסברה ו/או פטרוזיליה – קצוצות דק
שמן זית
** גיוון: חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים קלות במחבת, ושבורים
אופן ההכנה:
¨ לערבב היטב בקערה את כל החומרים – למעט הבצל ואבקת האפייה. להוסיף 1 כף שמן זית. לערבב. להניח בצד לשעתיים לפחות
¨ להלהיט מחבת בקוטר 22- 26 ס"מ (תלוי בעובי הפאינה שרוצים). להוסיף 2 כפות שמן זית, ולטגן את הבצל לשקיפות. לצנן
¨ להוסיף את הבצל לבלילה. לערבב היטב
¨ להלהיט שוב את המחבת ולהוסיף 1- 2 כפות שמן זית. בזמן זה להוסיף את אבקת האפייה לבלילה ולערבב שוב
¨ לצקת את הבלילה למחבת החמה. מי שרוצה פיסטוקים – זה הזמן להוסיף. לכסות ולטגן על אש בינונית כ-5 דקות. כשהזהיב/השחים, להוציא לצלחת
¨ להוסיף למחבת כפית שמן זית, להחליק למחבת את הצד שעוד לא מוכן, ולטגן עוד כמה דקות, עד שהזהיב
** אפשר לקחת לפיקניק/על האש ולחמם מעל המנגל על חום נמוך, עטוף בשתי שכבות של רדיד אלומיניום, או במחבת ברזל/משטח צלייה למנגל.


















ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה