דפים

יום ראשון, 14 בנובמבר 2021

בואו לטעום לביבות תפוחי עץ וקינמון

 


אני אוהבת להכין לביבות מלוחות ומתוקות. לכל ארוחה יש את השילוב שלה והפעם בחרתי לשתף אתכם במתכון טעים במיוחד, קל הכנה ומצוין לא רק בחג החנוכה.

לכבוד חנוכה, מציעה חברת התבלינים "נפטון" מתכון נהדר ללביבות חמות ומתוקות עם תפוחי עץ וקינמון, שלא תפסיקו לזלול! גירסאות דומות של המתכון קיימות במקומות שונים בעולם והסיבה – זה פשוט טעים, קל ומהיר הכנה. חברת "נפטון" (משנת 1990), מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים.




תבלין הקינמון מופק מהקליפה הפנימית של מינים שונים של עצי קינומונום. טעמו מתוק-חריף ויש לו ניחוח מדהים, שמתאים למאכלים מלוחים או מתוקים: בשר, עוף, דג, תוספות כמו אורז, אטריות, ירקות מבושלים, עוגות, פשטידות, מרקים, משקאות קרים או חמים ועוד. התבלין מכיל 100% קינמון נקי וטחון, ללא תוספות של חומרים משמרים, גלוטן או צבעי מאכל.

כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח למיכל במשקל 150 גרם.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.



 לביבות תפוחי עץ עם קינמון, באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
1 - 2 כפיות קינמון טחון של "נפטון"
1/2 כפית מלח דק
3 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים קלופים, מגוררים וסחוטים היטב
2 ביצים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
שמן לטיגון

ציפוי
4 כפות סוכר דק או אבקת סוכר

אופן ההכנה
לנפות ביחד קמח, מלח, קינמון ו-2 כפות סוכר
לטרוף את הביצים ולערבב התפוחים הושמן. להוסיף קמח ולערבב
לחמם שמן במחבת, לצקת לתוכה (בעזרת מצקת קטנה או 2 כפות משומנים מעט, כדי לסייע לבלילה להחליק) לביבות בגודל שרוצים. לטגן משני הצדדים להזהבה
להניח בכלי הגשה ועוד כשהן חמות, לבזוק מעל את הסוכר.
















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה