דפים

יום ראשון, 9 במאי 2021

קנלוני תרד-ריקוטה וספרינג רול עם ירקות - המנות הראויות לשולחן חג לשבועות




כולנו מכירים את התכונה וניכרת ברשת לקראת חג השבועות. האופציות הרבות של הכנת מנות מיוחדות, טעימות ומעוררות תאבון מתחילה עוד ימים רבים לפני ערב החג. היצע חומרי הגלם לחג למרות ובזכות שנסב סביב מוצרי החלב, הופך להיות אתגר גדול למי שרוצה לחדש, להפתיע ולהגיש את מיטב המנות לסועדים. 

לכבוד חג השבועות מציעה חברת "תומר" מבחר מוצרים נהדרים שיהוו חומרי גלם להכנת מנות טעימות, מיוחדות ומהירות הכנה. החברה מתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983). במגוון המוצרים: דפי אורז עגולים ומרובעים, קנלוני, מעדני פרי 100% רכיבי פרי, סילאן, פסטות, רטבי עגבניות, ממרחים, חמוצים, זיתים, לפתני פירות, טורטיות ועוד.
ויש גם מתכונים לשתי מנות מעולות: ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) ממולא בירקות, גבינה או סלמון, וקנולי מהיר הכנה – עשוי מקנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ.





בין המוצרים:
קנלוני מאיטליה של חברת REGGIA, עשוי 100% סמולינה מחיטת דורום
מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של חברת Fruitango
דפי אורז עגולים במותג "תומר", בקוטר 22 ס"מ
חדש! סילאן סירופ תמרים טריים בבקבוק לחיץ במותג "תומר"





עוד במגוון המוצרים: קונפיטורות ובהן שזיף, פירות יער, משמש, תות שדה; דגים משומרים ובהם טונה, סלמון, סרדין, אנשובי ומקרל; פסטה במגוון צורות, רטבי עגבניות לפסטה; עגבניות מיובשות; מיצים ונקטרים טבעיים ובהם דובדבן, אוכמניות ואננס; לפתנים ובהם שזיפים ודובדבנים; פירות משומרים ובהם אפרסק, אגס, אננס ורסק תפוחי עץ; שמנים ובהם שמן זית, קוקוס וקנולה ותרסיסי שמן; חומץ הדרים ובלסמי; רטבים שונים ובהם צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף, סויה וטריאקי; ערמונים; זיתים; טורטיות; חמוצים ובהם מלפפונים ופלפלים; ממרחים ובהם חרדל דיז'ון חלק ועם גרגרים, חמאת בוטנים חלקה ועם שברי בוטנים; ירקות משומרים ובהם פטריות, תירס גמדי ולבבות דקל; תה ירוק, שחור וחליטות, ועוד.

כשרות: בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ בד"ץ אברהם רובין/ הרבנות הראשית לישראל. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.






"תומר" מציעה מתכונים נהדרים וקלים להכנה לארוחות החג:

קנולי מהיר הכנה מקנלוני מטוגן, ממולא במסקרפונה מוקצף עם נגיעות מעדן דובדבן חמוץ ושברי פיסטוק קלוי באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מרכיבים:
1 חבילה (250 גרם) קנלוני של REGGIA (תומר)
2 שמנת מתוקה 38%
2 מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר + 2 כפיות
6 כפות סוכר חום או רגיל
1 מעדן דובדבן חמוץ 100% רכיבי פרי של Fruitango (תומר)
1/4 – 1/2 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים (לא מלוחים)
1/2 כפית מלח
מים
שמן לטיגון עמוק.

אופן ההכנה:
לקלות פיסטוקים טריים במחבת יבשה להזהבה, לקצוץ
להרתיח מים בסיר מתאים. להוסיף מלח
להוסיף את הקנלוני ולבשל דקה. לסנן טוב
לחמם שמן בסיר אחר או בסוטאז', ולטגן את הקנלוני להזהבה. להוציא לרשת, מסננת או לצלחת עם נייר סופג
לשים את הסוכר בצלחת מתאימה ולגלגל בה את הקנלוני החם. לצנן
להקציף מסקרפונה עם שמנת מתוקה ו-3 כפות אבקת סוכר לקציפה יציבה
לערבב בקערית 4 כפות מעדן פרי עם 3 כפות מים רותחים
להכניס את קציפת המסקרפונה לשקית זילוף ולמלא את צינורות הקנלוני. לטפטף בקצוות את מעדן הפרי
לשים בצלחת את הפיסטוקים הקלויים ולטבול בה כל קצה של קנלוני
** כדאי למלא בסמוך להגשה, כדי שהקנלוני ישמור על פריכות




ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) עם ירקות, גבינה, אטריות שעועית, סלמון מעושן ומבחר רטבים
באדיבות המתכונאית אריקה לוי


מרכיבים:

דפי אורז עגולים של "תומר"
100 גרם גבינת גאודה (פרוסות עבות)
100 גרם גבינה מעושנת (פרוסות עבות)
2 גזרים, שטופים וחתוכים לגפרורים ארוכים/ג'וליאנים דקים
1- 2 חסה סלנובה (רצוי בשני צבעים)
8 ענפים של עירית או בצל ירוק (או שניהם)
1/2 חבילה של אטריות שעועית
1 – 2 מלפפונים, ללא החלק הפנימי (הזרעים), חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
1 – 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
סלמון מעושן – חתוך לרצועות ארוכות
צלחת עמוקה

אופן ההכנה:
להשרות את אטריות השעועית 10- 15 דקות בקערה עם מים רותחים. לסנן ולצנן
לסדר כל ירק בצלחת נפרדת
לשים בצלחת העמוקה מים חמימים. לטבול דף אורז למשך כ-10 שניות ולהעבירו למשטח עבודה/מגש שטוח עם מגבת מטבח נקייה
להניח בתחילת דף האורז כמה עלי חסה, ירקות, אחד מסוגי הגבינה או סלמון מעושן וחופן אטריות שעועית: יש להניח מצד ימין ומצד שמאל של הדף, כך שהחסה "תבצבץ" החוצה מהשוליים. להדק היטב ולגלגל (כמו סושי). לחתוך באמצע ולהדק את העלה עם מעט מים. ** אפשרות נוספת: להניח את הירקות, אטריות השעועית, הגבינה או הסלמון בתחתית דף האורז כך שלא יגיעו לשוליים, לקפל פנימה את הקצוות, להדק ולגלגל (כמו סיגרים או בלינצ'ס)
להניח את הספרינג רול המוכנים על נייר אפייה, למניעת הידבקות ו"שבירה"
לטבול את הרול ברוטב ולאכול. רצוי להגיש עם מבחר רטבים של תומר: רוטב צ'ילי מתוק, רוטב צ'ילי חריף, רוטב טריאקי, רוטב סויה, שמן זית מעורבב עם סילאן, שמן זית עם מעט חומץ בלסמי, ועוד

** את הספרינג רול אפשר למלא באיזה ירקות וגבינות שרוצים, לגיוון המילוי והטעם, אך יש להקפיד על פריסה דקה של הירקות. אפשר גם למלא בירקות מוקפצים או מבושלים, רצועות חביתה, טופו ועוד. רצוי לוודא שהם יבשים/ללא רוטב






***למלית התרד והריקוטה - תמונה בראש הפוסט 

חצי קילו 500 גרם תרד
כוס גבינת פרמזן מגוררת
400 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים
אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח
















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה