דפים

יום שלישי, 4 במאי 2021

פסטה פוזילי ברוטב עגבניות ופרמזן

 



האביב כבר כאן ואנו פוסעים לעבר הקיץ בצעדי ענק מה שמעודד אותי להתארגן על ארוחות קלות, טעימות ומזינות. התשובה הכי מהירה כשאני שואלת "מה בא לכם"? תמיד תסתכם (בעצם לרוב... ) במילה פסטה! 

"פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני" של תבואות היא פסטה איכותית מאיטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
קמח מלא עשוי מטחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה - משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף: היא מכילה ויטמינים (E ו-B), נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.





את ארוחת הערב של אמש בחרנו להקדיש לפסטה פוזילי במתכון פשוט של ילדים. רוטב עגבניות בסיסי עם שום ועשבי תיבול, תבלינים ומעט פרמזן מגורד.


המרכיבים לרוטב
1 ק"ג עגבניות בשלות (או 800 גרם משומרות, קלופות וקצוצות, ללא נוזלים) 
1/3 כוס שמן זית 
3-2 שיני שום פרוסות 
1 כף רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש 
3-2 גבעולי בזיליקום 
מלח מלח

ההכנה
בסיר עם שמן זית מאדים שום. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים יחד כדקה.
מוסיפים עגבניות, אורגנו ובזיליקום. מבשלים כרבע שעה בכיסוי חלקי, כדי לאפשר לנוזלים להתאדות.
טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד לספיגת הטעמים.
מגישים עם פרמזן מגוררת.





הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K. 
 להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.  

*

"תבואות" ממליצה: מתכון לפשטידה מפוזילי אורגני מקמח דורום מלא עם גבינה מעושנת, בולגרית ומוצרלה, ברוטב בשאמל באדיבות המתכונאית אריקה לוי





חומרים:

1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
פירורי לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית – תלוי בגודלה)
מעט שמן זית
תבנית מרובעת או מלבנית

לרוטב בשאמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
2 כוסות חלב
פלפל שחור לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
מלח הימלאיה דק של "תבואות", לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל – 185 מעלות
לבשל את הפסטה "אל דנטה", עפ"י ההוראות

בשאמל:

לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות
לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך. לכבות את האש. לתקן תיבול

הרכבת הפשטידה:

לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 - 3/4 כוס ולשמור בצד
להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב ולתקן תיבול לפי הצורך
לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות והפוזילי, ולשטח
לשפוך מעל את רוטב הבשאמל
לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות
לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע מייבוש הפשטידה





















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה