דפים

יום שבת, 9 בספטמבר 2023

מה אופים היום? קרן אגם בספר מתכונים חדש ונפלא

 


אני עוקבת אחרי הבלוג של קרן אגם כבר שנים, מתלהבת מכל יצירה שהיא מכינה ומצלמת, ולעיתים גם מכינה בתקווה לתוצאה מרשימה לפחות כמו שראיתי אצל קרן. תמיד אהבתי לאפות. אוהבת לחדש ולפנק את בני הבית ועכשיו בזכות הספר, יש לי הזדמנות נפלאה לעשות זאת טוב יותר.

בייגלה שטוח כמו של אבולעפיה | צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן


בימים אלו רואה אור ספרה החדש של קרן אגם "מה אופים היום?" ספר המקבץ יצירות מופת ממטבחה של האופה הכישרונית, שכל אחד מהמתכונים בו מעורר תיאבון וחשק להיכנס למטבח וליצור. 

"בספר שלפניכם תוכלו למצא חלק גדול מהמאפים ומהעוגות שאני מכינה בבית, כאלו שיפיצו גם בבית שלכם ריח של אפייה: ריח החלה שתזכיר לכם שעוד רגע תגיע השבת, ריח עוגת השמרים שתצא מהתנור ביום שישי בצהרים, ריח של ג'חנון או של לחם מטוגן בארוחת הבוקר של שבת, ריח הפיצה במוצ"ש או ריח עוגה שתאפו רגע לפני חגיגת יום ההולדת בגן או בבית הספר." (מתוך ההקדמה לספר)


ומה בספר: פרק העוגות, פרק העוגיות, פרק לחמי הבית שכולל לחמניות, בייגלה ופוקאצ'ות. מתכוני סוף שבוע קצת יותר מורכבים ומרשימים ומתכוני חג. לכל אחד מהמתכונים הקדמה אישית שאהבתי לקרא ולגלות מה מסתתר מאחרי המתכון ולמה בעצם הוא כאן, התצלומים כמו גם התוצרים מרהיבים ומעוררי תאבון. חיוכה ועוצמתה של קרן- עוצמת הפשטות להגדרתי,  ניכרים כאן בכל עמוד ותמונה וההשראה שהיא מעניקה למי שרוצה לנסות והכל בהישג יד.

עוגת רוגלך

בייגלה שום 

מקלות בייגלה 

אהבתי מאוד את מתכון מקלות הבייגלה ובחרתי לצרפו כאן מתוך עמוד 110 בספר. 
שאר התצלומים הם תוצרים של מתכונים משובחים של קרן שניתן למצא גם בבלוג נשואה למאפייה


מקלות בייגלה ירושלמי כ-15-20 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/מניחטובה/חלה או קמח לבן רגיל
2+1/4 כוסות (550 מ״ל) מי ברז
1+3/4 כפות (19 גר) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר) שמן זית
כף (20 גר) מלח דק

למילוי:

300 גר' גבינת טוב טעם/תבור/ריקוטה
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
50 גר' גבינת פטה

לציפוי:

כוס וחצי שומשום מעורבב עם 1/2 כפית מלח גס (אופציות נוספות בתחתית הפוסט)

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר 500 מ״ל מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח, ושמן זית
מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר
לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף,
אם אין צורך לא מוסיפים, ואם מרגיש לכם שהבצק דביק מדי, תוסיפו מעט קמח.
לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית, ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק
הכפיל את נפחו. ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.
כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט.
קורצים מהבצק עיגולים של 100 גר', מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.
כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות
עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.
בזמן שהכדורים תופחים מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים מעט ואם יש צורך מוסיפים מלח.
בשלב הזה ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום, אורגנו, זעתר טרי או אפילו כוסברה או פטרוזיליה.
מערבבים היטב.
מחמים תנור ל 220 מעלות.

על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים את כדור הבצק למלבן ארוך, ומניחים אותו כשהצד הרחב פונה אליכם.
(במידה ויש לכם פסטו מורחים על הבצק בשליש התחתון שלו לרוחב ממרח פסטו לפני הגבינות)
מניחים כף גדושה ממלית הגבינה בתחתית הבצק לכל אורכה, ומקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגליל
ארוך. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום.
מעבירים חזרה לתבנית אפייה ומועכים בעזרת היד את הגליל לרצועה שטוחה.
ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק, ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.
מוציאים, מברישים בשמן זית, ומגישים חם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן


סינבון

אני אוהבת מאד להשתמש בשמרים. בספר מציעה קרן אגם מבחר משובח של מתכונים עם שמרים: בייגלה שטוח, מאפה לחמניות ושקשוקה, סופגניות אפויות מבצק ריקוטה, סופגניות קלסיות, סטיקי באנס, עוגת שמרים קראנץ נוגט, קוזונאק, רולדת שמרים של שישי ועוד.  מתוך פרק החגים ברור לי שאכין את חלת הדבש כבר בשבוע הבא לקראת ראש השנה. חלת הדבש שמופיעה בספר בעמוד 173 היא חלה עשירה, גבוהה, רכה מתוקה ונימוחה. התצלום המופיע לצידה בספר שכנע אותי שזו חלת החג שלי. ומה תהיי חלת החג שלכם?

לחם פרנה ממכר של קרן אגם | צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן


מה אופים היום? הוא ספר אישי מקסים, מתנה נפלאה לראש השנה למי שאתם אוהבים באמת, ובטח שמתנה נפלאה לעצמכם. תתחדשו ושנה טובה.

*קרדיט אפייה וצילום אפרת וין מולכו חברה אהובה💖

"מה אופים היום?" מאת קרן אגם, הוצאת מודן, לרכישה בהנחה לחצו כאן 
























ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה