חרדה ודיכאון גישה תזונתית מהפכנית לטיפול בחרדה ודיכאון - הספר שיעזור לכם לנצח.
תוכנית ששת השבועות כולל מתכונים בעריכת צחי בוקששתר, שף ונטורופת
מסתבר איפה שאורח החיים שלנו פוגע בבריאותנו הפיזית ומוביל לעלייה בשיעור מחלות רבות. והיות שהוא כזה הוא גן משפיע על בריאותנו הנפשית. רבים ביננו חיים את שגרת יומם עם מאגרי אנרגיה מדולדלים ותחושת חוסר אונים, מוצפים בדאגות. אלו מצטברים ומובילים למשברים בבריאות הנפשית ולעיתים גם לאבחון קליני.
השבוע הגיע לסיקור אחד הספרים היותר חשובים שקראתי לאחרונה התיישבתי לקרא תוך שאני מדגישה לעצמי נקודות למחשבה וליישום, במטרה לסייע לעצמי בתזונה הולמת בתקופת הסטרס הממושכת שאני שרויה בה בחודשים האחרונים.
חשבתם פעם על הקשר בין המזון שאתם אוכלים לבין בריאות הנפש שלכם? רוב הסיכויים שלא.
רבים מהסובלים מחרדה ודיכאון מסתמכים על טיפול פסיכולוגי או תרופתי כדי להקל על התסמינים, אך לעתים קרובות פתרונות אלה אינם בהישג יד, או שהשפעתם קצרת טווח וכרוכה בתופעות לוואי קשות.
מזון הוא תרופה
מחקרים בפסיכיאטריה התזונתית מראים שוב ושוב שבריאות נפשית תלויה ברובה במזון שאנו אוכלים.
מחקרים אלה מצביעים על קשר ישיר בין הרגלי התזונה לבין הבריאות – לא רק הפיזית אלא גם הקוגניטיבית והנפשית. המשמעות היא לא פחות ממהפכנית: בין מגוון הגישות והכלים להתמודדות עם חרדה ודיכאון קיים היום אפיק טיפולי נוסף חזק במיוחד ובלתי מנוצל – והוא נמצא ממש בקצה המזלג שלכם.
הספר מכיל מידע חדשני רב-ערך המבוסס על מחקרים עדכניים. הוא פונה לקהל הרחב, אולם יחד עם זאת גם לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שטרם נחשפו לתרומה של תזונה מאוזנת לטיפול בחרדה ודיכאון. הספר מתייחס לפסיכיאטריה תזונתית ככלי טיפולי נגיש ואפקטיבי בתחום מחלות הנפש ומפרט את הרכיבים התזונתיים החיוניים לבריאות המוח. הספר מציע לקוראיו לחקור ולנסות סוגי מזונות שונים, על מנת להבין מהי התזונה המתאימה להם באופן אישי – זו שמיטיבה עם הבריאות הגופנית והנפשית שלהם.
הספר משקף את מהות התזונה שלנו בהקשר לסוגיות הבוערות ביותר כיום בתחום המחקר הרפואי. הוא מצביע על המתאם החד משמעי שקיים בין בריאות המוח לבין גיוון המיקרוביום (אוכלוסיית החיידקים במעיים). הוא מראה כיצד הדלקתיות המתמשכת בגוף, שמקורה בין היתר גם באכילת ג'אנק-פוד, עלולה להיות אחראית להתפשטות מגפת ההפרעות הנפשיות והניווניות בעולם המערבי.
על סמך מחקרים מדעיים ומתוך הבנה שהתזונה מאפשרת יצירת תאי מוח חדשים והקשרים סינפטיים ביניהם, מגיע ד"ר רמזי למסקנה שתזונה היא תחום שניתן להתערב בו גם כדי לשפר את תפקוד המוח ואת גמישותו (Neuroplasticity).
שני חלקים עיקריים לספר החשוב שלפניכם: אכילה לבריאות נפשית מיטבית ונתיב ההחלמה.
הספר מכיל מידע חדשני רב-ערך המבוסס על מחקרים עדכניים. הוא פונה לקהל הרחב, אולם יחד עם זאת גם לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שטרם נחשפו לתרומה של תזונה מאוזנת לטיפול בחרדה ודיכאון. הספר מתייחס לפסיכיאטריה תזונתית ככלי טיפולי נגיש ואפקטיבי בתחום מחלות הנפש ומפרט את הרכיבים התזונתיים החיוניים לבריאות המוח. הספר מציע לקוראיו לחקור ולנסות סוגי מזונות שונים, על מנת להבין מהי התזונה המתאימה להם באופן אישי – זו שמיטיבה עם הבריאות הגופנית והנפשית שלהם.
הספר משקף את מהות התזונה שלנו בהקשר לסוגיות הבוערות ביותר כיום בתחום המחקר הרפואי. הוא מצביע על המתאם החד משמעי שקיים בין בריאות המוח לבין גיוון המיקרוביום (אוכלוסיית החיידקים במעיים). הוא מראה כיצד הדלקתיות המתמשכת בגוף, שמקורה בין היתר גם באכילת ג'אנק-פוד, עלולה להיות אחראית להתפשטות מגפת ההפרעות הנפשיות והניווניות בעולם המערבי.
על סמך מחקרים מדעיים ומתוך הבנה שהתזונה מאפשרת יצירת תאי מוח חדשים והקשרים סינפטיים ביניהם, מגיע ד"ר רמזי למסקנה שתזונה היא תחום שניתן להתערב בו גם כדי לשפר את תפקוד המוח ואת גמישותו (Neuroplasticity).
שני חלקים עיקריים לספר החשוב שלפניכם: אכילה לבריאות נפשית מיטבית ונתיב ההחלמה.
בפרק הראשון מתרכז רמזי באכילה לשיקום הבריאות הנפשית, מדגיש 12 רכיבי תזונה החיוניים למוח בהם: ברזל, ויטמין B9 אומגה 3, מגנזיום, אשלגן, סלניום, ויטמין A, ויטמין B6 B12, ויטמין C, אבץ, כולין וחומצות שומן חד בלתי רוויות.
מדייק באיזה אופן משפיע בחירת המזון על המוח והמעיים ומתרכז במזונות הטובים ביותר לנצח חרדה ודיכאון.
חלקו השני מוקדש לנתיב ההחלמה תוך פרוט תכנית תזונתית תומכת למשך שישה שבועות כולל מתכונים.
אהבתי מאד את התוכנית. היא אינה ראדיקלית ובטח שלא מאתגרת. שינויים מינויים בתפריט ומנעד רחב של אפשרויות בחירה מאפשר לצאת מאזור הנוחות ולהצליח.
כאמור, בספר פורץ הדרך הזה, ד"ר רמזי יפקח את עיניכם ויגרום לכם להבין מהם החסמים שעומדים בדרככם לבריאות נפשית טובה ויציבה לאורך זמן. הספר מתווה תוכנית תזונתית בת שישה שבועות להפחתת חרדה ודיכאון, הכוללת מתכונים פשוטים וטעימים המשלבים רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאות המוח. מדובר בתוכנית תזונתית פשוטה שכל אחד ואחת מכם יכולים להתחיל ליישם באופן מידי בדרככם להבראה נפשית.
"הספר מכיל מידע חדשני רב-ערך המבוסס על מחקרים עדכניים. הוא פונה לקהל הרחב, אולם יחד עם זאת גם לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שטרם נחשפו לתרומה של תזונה מאוזנת לטיפול בחרדה ודיכאון. הספר מתייחס לפסיכיאטריה תזונתית ככלי טיפולי נגיש ואפקטיבי בתחום מחלות הנפש ומפרט את הרכיבים התזונתיים החיוניים לבריאות המוח."
- מתוך ההקדמה לספר מאת ד"ר אינה מרנזון (.M.D), פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית
"אני מאמין שספר זה מהווה אבן דרך משמעותית בשינוי התפיסה הישנה הרואה בטיפול בעזרת כימיקלים (תרופות), ובטיפול בשיחה (על גווניו השונים) – אפיקי טיפול כמעט בלעדיים. מעתה, דיכאון, חרדה ומחלות רגש ונפש נוספות מקבלות אפיק טיפולי נוסף שצפוי לשפר את חייהם של רבים: פסיכיאטריה תזונתית."
- מתוך ההקדמה לספר מאת אופיר פוגל, נטורופת
ד"ר דרו רמזי (.M.D) הוא פסיכיאטר וסופר אמריקאי. הוא מכהן כפרופסור לפסיכיאטריה באוניברסיטת קולומביה ומייסד הקליניקה "מזונות למוח" שמטפלת באנשים הסובלים מחרדה ודיכאון בעיר ניו-יורק. הוא מרצה מבוקש, מככב בתקשורת ומעביר סדנאות מקצועיות.
"הספר מכיל מידע חדשני רב-ערך המבוסס על מחקרים עדכניים. הוא פונה לקהל הרחב, אולם יחד עם זאת גם לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שטרם נחשפו לתרומה של תזונה מאוזנת לטיפול בחרדה ודיכאון. הספר מתייחס לפסיכיאטריה תזונתית ככלי טיפולי נגיש ואפקטיבי בתחום מחלות הנפש ומפרט את הרכיבים התזונתיים החיוניים לבריאות המוח."
- מתוך ההקדמה לספר מאת ד"ר אינה מרנזון (.M.D), פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית
"אני מאמין שספר זה מהווה אבן דרך משמעותית בשינוי התפיסה הישנה הרואה בטיפול בעזרת כימיקלים (תרופות), ובטיפול בשיחה (על גווניו השונים) – אפיקי טיפול כמעט בלעדיים. מעתה, דיכאון, חרדה ומחלות רגש ונפש נוספות מקבלות אפיק טיפולי נוסף שצפוי לשפר את חייהם של רבים: פסיכיאטריה תזונתית."
- מתוך ההקדמה לספר מאת אופיר פוגל, נטורופת
ד"ר דרו רמזי (.M.D) הוא פסיכיאטר וסופר אמריקאי. הוא מכהן כפרופסור לפסיכיאטריה באוניברסיטת קולומביה ומייסד הקליניקה "מזונות למוח" שמטפלת באנשים הסובלים מחרדה ודיכאון בעיר ניו-יורק. הוא מרצה מבוקש, מככב בתקשורת ומעביר סדנאות מקצועיות.
ולסיכום: חרדה ודיכאון גישה תזונתית מהפכנית לטיפול בחרדה ודיכאון בהוצאת פוקוס - הוא הספר שיעזור לכם לנצח.
ד"ר רמזי מזמין אתכם ואותי ללמוד וליישם את הפסיכיאטריה התזונתית כדי לשפר את הבריאות הנפשית שלנו בדרך מהירה, פשוטה, עצמאית, בטוחה, זולה ונטולת תופעות לוואי.
"חרדה ודיכאון -גישה תזונתית מהפכנית לטיפול בחרדה ודיכאון", מאת ד"ר דרו רמזי, בעריכת צחי בוקששתר, לרכישה ישירה לחצו כאן.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה